В болницата в румънския град Бузъу пациенти с COVID-19 са лекувани в личните

...
В болницата в румънския град Бузъу пациенти с COVID-19 са лекувани в личните
Коментари Харесай

В Румъния лекуват ковид болни по колите им поради липса на легла

В болницата в румънския град Бузъу пациенти с COVID-19 са лекувани в персоналните им коли, защото в лечебното заведения няма свободни кревати, оповестява телевизия Диджи 24.

Бутилки с О2 подавани непосредствено в персоналните коли на пациентите - по този начин лекуват в Окръжната болница за незабавна здравна помощ в Бузъу, на 68 км североизточно от Букурещ, оповестява Диджи 24. Болничното заведение няма нито едно свободно легло, а броят на пациентите през четвъртата вълна на пандемията е два пъти по-голям в сравнение с в миналата. Повечето пациенти са неваксинирани.

В двора на болничното заведение пациентите са лекувани непосредствено в колите. Медицинска сестра носи кислородни бутилки и слага маски на хората, които чакат да се освободи легло. В репортажа на телевизия Диджи 24 родственици на пациенти с коронавирус споделят, че чакат повече от 24 часа.

От три дни в болничното заведение в Бузъу няма свободни кревати. Мениджърът на болничното заведение е блокирал осем коли за спешна помощ в двора, с цел да оказват първа помощ на пациентите.

Мениджърът на службата за незабавна здравна помощ Клаудиу Дамян сподели, че се постанова да се носят кислородни бутилки на някои пациенти, с цел да могат да дишат обикновено.  " Ясно е, че тези, които не са имунизирани, развиват тежки форми ", уточни той.

Всичките 182 места за пациенти с COVID-19 в болничното заведение в Бузъу са заети, а броят на хората, които идват в лечебното заведение, продължава да нараства, отбелязва Диджи 24.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР